Ton Hermans

Sparenvergelijking helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Aegon biedt dit product niet langer aan. Het is vervangen door Beheerd Beleggen, te vinden in dit overzicht.

----------------------------------------

De naam van dit product - Vrij Beleggen - is misschien verwarrend. Bij Aegon beleg je niet zelf op de beurs. Je kiest uit een aantal beleggingsfondsen van Aegon.

Aegon Vrij Beleggen is uiterst simpel. Je opent de beleggingsrekening online en kiest een of meer van de beschikbare fondsen. De inleg en eventuele verdeling daarvan over meerdere fondsen bepaal je helemaal zelf. Je kunt flexibel storten en telkens opnieuw de verdeling zelf bepalen. Periodiek inleggen is ook mogelijk.

In individuele aandelen beleggen kan niet bij Aegon. Deze beleggingsrekening is daarom vooral interessant voor wie niet actief bezig wil zijn met beleggen en op zoek is naar een eenvoudig alternatief voor sparen. Tussentijds je geld opnemen is altijd mogelijk, je zit nergens aan vast.

Aegon Vrij Beleggen is minder geschikt als je slechts korte tijd wilt beleggen.

Wat kost het?

De servicevergoeding voor Aegon bedraagt jaarlijks 0,36%. Daarnaast betaal je fondskosten. Deze verschillen per fonds en variëren van 0,14% tot 0,55% per jaar. Bij elke transactie betaal je 0,25%. De som van deze kosten gaat dus af van je rendement.

Beleggingsmogelijkheden

  • Keuze uit 7 huisfondsen, waaronder 3 indexfondsen
  • Beleggen in duurzame aandelen, obligaties en vastgoed mogelijk

Speciale voordelen

  • Je kunt altijd bij je geld
  • Flexibel storten
  • Eenvoudig in opzet en beheer
  • Lage minimuminleg (€10) en geen verplichtingen

 

Belangrijkste kosten


Jaarlijkse beheerkosten0,36 %
Transactie € 1.000€ 2,50
Transactie € 5.000€ 12,50

> Open nu een Aegon Beleggingsrekening!