Ton Hermans

Sparenvergelijking helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

De ASN Beleggingsrekening biedt duurzaam fondsbeleggen met oog voor mens, dier en milieu. De ASN Bank selecteert zijn investeringen zorgvuldig, zodat je niet belegt in bedrijven die zich schuldig maken aan kinderarbeid of dierenleed.

Wil je tijdelijk liever sparen, dan is dat mogelijk. Op de beleggingsrekening ontvang je namelijk een variabele rente.

Ga je beleggen, dan heb je keuze uit twaalf duurzame beleggingsfondsen. Kies een algemeen aandelenfonds of juist voor duurzame sectoren met het Milieu & Waterfonds of het Groenprojectenfonds.

Helaas heb je niet de mogelijkheid om zelf aandelen te kiezen. De ASN Beleggingsrekening is daarom vooral geschikt voor iedereen die duurzaam wil beleggen maar zich niet wil verdiepen in specifieke aandelen.

Wat kost het?

Voor een aan- of verkoop (transactie) betaal je niets, maar je krijgt wel te maken met fondsbeheerkosten. Deze verschillen sterk per fonds, ze variëren van 0,56% tot 2,30% per jaar. Het ASN Duurzaam Aandelenfonds bijvoorbeeld kost jaarlijks 0,86%, het Groenprojectenfonds 1,01%. Daarnaast betaal je elk jaar 0,3% servicekosten aan ASN Bank (maximaal €300).

Beleggingsmogelijkheden

  • Duurzame aandelen- en obligatiefondsen
  • Speciale fondsen: Milieu & Waterfonds, Novib-Microkredietfonds en Groenprojectfonds
  • Duurzaam mixfonds van aandelen en obligaties
  • Gewoon sparen met variabele rente

Speciale voordelen

  • Spaarrente wanneer je niet belegt
  • Je draagt bij aan duurzaamheid
  • Geen omkijken naar je beleggingen

 

Belangrijkste kosten


Jaarlijkse beheerkosten0,30 % (max. € 300 p.j.)
Transactie € 1.000€ 0,-
Transactie € 5.000€ 0,-
Minimaal inleggen€ 1,-

> Open nu de ASN Beleggingsrekening!