Ton Hermans

Sparenvergelijking helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Peaks is een leuk en fris alternatief voor iedereen die wil sparen. De app belegt voor jou met kleingeld.

Muntjes verzamelen of opvragen in winkels is niet nodig. De app rondt automatisch alle betalingen die je vanaf je gewone bankrekening doet af naar boven, naar de eerstvolgende hele euro. Dit werkt bij iedere betaling, of je nu aan een kassa afrekent, geld overschrijft of je zorgpremie betaalt.

Het digitale wisselgeld dat zo ontstaat, gaat in een beleggingspotje dat Peaks voor je beheert. Je hoeft er zelf niets voor te doen.

Peaks belegt in duurzame indexfondsen, dus je draagt ook bij aan bedrijven die het goed voor hebben met mens en milieu. Je geld komt niet terecht in de wapen- of tabakshandel.

Bankrekening en telefoon nodig

Peaks is toegankelijk voor iedereen met een Nederlandse bankrekening en een telefoon. Jongeren onder 23 jaar krijgen korting op de kosten.

Let op, je hebt hier wel een Rabobankrekening voor nodig. Zit je bij een andere bank, dan werkt Peaks op een iets andere manier. Je betalingen worden dan niet afgerond maar je geeft aan dat je elke dag 1 euro wil beleggen. Dat mogen ook meerdere euro's zijn, of een maandelijks bedrag..

In beide gevallen moet je vooraf ook aangeven met welk risico je wilt beleggen. Er zijn 4 niveaus waaruit je kunt kiezen.

Stoppen of de inleg tijdelijk pauzeren is op elk moment mogelijk. Je geld blijft ook altijd tot jouw beschikking. Maar omdat je gaat beleggen, is het verstandig om dit voor langere tijd te doen, liefst enkele jaren.

Wat kost het?

Aan Peaks draag je in het begin 1 euro per maand af. Komt je opgebouwde vermogen boven 2.500 euro, dan moet je een jaarlijkse beheervergoeding van 0,5% gaan betalen.

Ben je nog geen 23 jaar, dan heb je geen kosten. Je mag Peaks downloaden als je 18 bent.

Tot slot wordt het rendement op de indexfondsen (je beleggingswinst) verminderd met de fondsbeheerkosten. Dit is jaarlijks minimaal 0,25% en maximaal 0,33%.

Speciale voordelen

  • Toegankelijk voor iedereen
  • Laat volledig voor je beleggen
  • Je draagt bij aan duurzaamheid

 

Belangrijkste kosten


Jaarlijkse beheerkosten0,50 % (per jaar, boven saldo € 2500)
Transactie € 1.000€ 0,-
Transactie € 5.000€ 0,-

> Download de app en open een Peaks-rekening!