Ton Hermans

Sparenvergelijking helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Zwitserleven Beleggen is een duurzame manier van beleggen voor later. Je geld gaat uitsluitend naar bedrijven die bijdragen aan een betere wereld, onder andere op het gebied van klimaat.

Bij Zwitserleven heb je de keuze uit 3 profielen die variëren in risico en verwacht rendement. Bij ieder profiel hoort een beleggingsfonds van Actiam. Deze vermogensbeheerder is gespecialiseerd in duurzame fondsen en behaalde hiervoor de hoogst mogelijke score naar de maatstaven van de Verenigde Naties.

Je beslist zelf hoeveel je inlegt, met een minimum van 50 euro. Geld opnemen kan op ieder moment. Online kun je zien hoe je beleggingen ervoor staan.

Sparen bij Zwitserleven is niet mogelijk. Je ontvangt geen rente over geld dat op je beleggingsrekening staat.

Wat kost het?

Een beleggingsrekening openen is gratis. Je betaalt alleen 0,40 procent fondsbeheerkosten aan Actiam. Die zijn in het fonds verwerkt. Instappen kost maximaal 0,20 procent en uitstappen maximaal 0,15 procent.

Beleggingsmogelijkheden

Drie beleggingsfondsen die bestaan uit aandelen en obligaties over heel de wereld.

Speciale voordelen

  • Klimaatvriendelijk beleggen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Maximale vrijheid
  • Past bij meer beleggingsdoelen

Belangrijkste kosten


Jaarlijkse beheerkosten0,40 %
Transactie € 1.000€ 1,75 (neutraal fonds)
Transactie € 5.000€ 8,75 (neutraal fonds)
Minimaal inleggen€ 50,-

» Bezoek website


> Begin hier met Zwitserleven Beleggen!