Krijgt u de hoogste spaarrente bij creditcard sparen?

Sparen levert bij een creditcard de hoogste spaarrente, bericht de Consumentenbond. Wat is hier aan de hand?

Sparen op een creditcard, is dat verstandig?

Wie aan een creditcard denkt, denkt al snel aan schuld, duur en gevaarlijk. Toch kan het ook anders. International Card Services biedt een spaarrente bij een plussaldo op de creditcardrekening boven de 500 euro. Als u geen creditcard heeft bij International Card Services krijgt u dus niets. Toch is een plussaldo soms verstandig: pinnen wordt goedkoper en u betaalt vooraf uw rekening. Minder kans op verrassingen achteraf.

Bij welke bank spaart u met uw ICS-creditcard?

De ABN AMRO bank. International Card Services is namelijk onderdeel van de ABN AMRO. Bij andere Nederlands creditcards zijn deze gekoppeld aan andere Nederlandse banken. Uw geld is hierdoor tot 100.000 euro beschermd, net als alle andere Nederlandse bankrekeningen. Het saldo van uw creditcard wordt dus eigenlijk bijgehouden bij een verborgen bankrekening.

Blijft de rente hoog?

Onze partnerblog CreditcardVergelijking.nl denkt helaas van niet. In het verleden was de rente bij International Card Services net iets onder de top van de spaarmarkt. Dit geldt ook voor Moneyou. International Card Services wijzigt echter niet voortdurend de spaarrente. Omdat de spaarrentes over de gehele linie zijn gedaald, ligt het voor de hand dat International Card Services binnenkort de spaarrente met een flinke stap zal verlagen. Tot die tijd kunt u nog profiteren.


Bron:
Consumentenbond