José Mast

Sparenvergelijking helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als spaarbanken ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij de Poolse bank Alior kun je met minimaal 10.000 euro een spaardeposito openen met een vaste rente. De looptijden variëren van een half tot drie jaar.

Om geld te kunnen overmaken naar Polen, open je eerst een online rekening bij bemiddelingsplatform Raisin. Daarop stort je het spaargeld. Daarna maak je het over naar het deposito met de gewenste looptijd van Alior.

De rentevergoeding krijg je aan het eind van de looptijd op je Raisin-rekening gestort. Alior vergoedt geen rente op rente. Verlengen van het deposito is niet mogelijk.

Het Poolse deposito valt onder het Europese depositogarantiestelsel. Houd er wel rekening mee dat bij een faillissement van Alior het spaargeld plus de rente worden terugbetaald in Poolse zloty.

Belasting

Polen heft 19% bronbelasting over de rente. Als je met een verklaring van de Belastingdienst kunt aantonen dat je in Nederland woont, kun je dit verlagen naar 5%. Dit restant kun je vervolgens verrekenen met je Nederlandse belasting in box 3.

Speciale voordelen

  • Korte looptijden mogelijk
  • Geen bezoek aan bankkantoor nodig
  • Depositogarantiestelsel geldt

Rente en kenmerken


Minimaal inleggen€ 10.000,-
VoorwaardenJa
GarantieEuropees
Max. garantie€ 100.000,-
Rente-uitkeringEinde looptijd
6 maanden0,10 %
1 jaar0,10 %
2 jaar0,20 %
3 jaar0,20 %
5 jaar-
10 jaar-

» Bezoek website


> Open een deposito bij Alior Bank!