Home Sparen Met Voorwaarden
Deze populaire spaarrekeningen hebben een hogere rente. Er zijn wel beperkende voorwaarden van toepassing.

Spaarrekeningen met voorwaarden

0,27%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Elk jaar klimt de spaarrente een beetje. De getoonde maximumrente is de gemiddelde rente na 5 jaar. U moet eenmalig minstens €1.000 inleggen, bijstorten kan niet.

0,25%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

U ontvangt elk kwartaal een basis- én bonusrente als u niet aan het spaargeld komt. Over wat u opneemt, ontvangt u in dat kwartaal alleen de basisrente.

0,25%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Interessant als uw spaarsaldo constant blijft. U krijgt namelijk elk kwartaal een bonusrente over het laagste saldo. Er is wel een Knab-betaalrekening nodig.

0,15%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Spaar iedere maand automatisch een bedrag tot €500. Het maandbedrag kan altijd worden aangepast, maar moet minimaal €50 blijven.

0,10%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Uitsluitend voor ING-klanten. U krijgt een bonusrente als uw saldo groeit of gelijk blijft. Anders geldt alleen de basisrente. Deze wordt wel hoger bij een saldo boven €5.000 en €25.000.


Sparen met voorwaarden

Wat is sparen met voorwaarden?

U krijgt een hogere rente, maar moet in ruil wel aan een of meer voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden verschillen sterk per spaarrekening.

Soms is er sprake van een minimuminleg. Of u wordt beloond als u een kwartaal lang geen spaargeld opneemt (kwartaalsparen). Het kan ook zijn dat u een betaalrekening bij dezelfde bank moet hebben.

Het is belangrijk om goed te weten welke beperkingen u acceptabel vindt.

Wat zijn de voordelen?

Het voordeel van sparen met voorwaarden is dat u bijna altijd een betere rentevergoeding krijgt dan bij sparen zonder voorwaarden.

Wat zijn de nadelen?

Het belangrijkste nadeel is dat u minder flexibel bent met uw spaargeld. En als u zich niet aan de voorwaarden houdt, geldt er vaak ineens een lagere rente. Soms zelfs lager dan bij vrij sparen. Dat kan dan weer een goede motivatie zijn om toch door te sparen.

Spaarrekening openen

Hoe open ik een spaarrekening?

Ook een spaarrekening met voorwaarden opent u tegenwoordig eenvoudig en snel op internet. Dat kan gemakkelijk via deze website. Kies de ideale spaarrekening en vul online het aanvraagformulier in.

Daarna kunt u de rekening activeren door de aanvraag persoonlijk te bevestigen. Dat gaat meestal via internet of per post.

Klantenservice

Direct uw spaarrekening online aanvragen


Vragen?

Neem gerust contact met ons op!