Home Zakelijk Sparen

Vergelijk populaire zakelijke spaarrekeningen met de beste rente.

Zakelijke spaarrekeningen

0,04%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Interessante spaarrekening wanneer je spaarsaldo vrij constant is en niet te veel fluctueert. Je moet een zakelijke rekening hebben of openen bij Knab. Dat kost 5 euro per maand.

0,03%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Flexibele spaarrekening voor ondernemers. Je moet wel een zakelijk abonnement bij Knab afsluiten voor 5 euro per maand.

0,02%

Maximale rente

Nee

Voorwaarden

Betere rente dan bij de grote banken en geen opnamekosten of beperkingen. Te koppelen aan iedere zakelijke rekening en in enkele minuten online te openen.


Zakelijk sparen: voor wie?

Je kunt zakelijk sparen overwegen als je een klein bedrijf hebt. Je spaargeld valt dan onder het depositogarantiestelsel. Je moet wel een zakelijke betaalrekening indienen als tegenrekening.

De rente ligt over het algemeen onder die van spaarrekeningen voor particulieren. Je kunt ook eventueel kiezen voor een depositospaarrekening. Hierbij zet je je geld voor langere tijd vast tegen een hogere rente.

Als klein bedrijf betaal je geen vermogensbelasting over je spaarrekening. Dat is wat een zakelijke spaarrekening aantrekkelijk maakt. Voorkom echter dat de Belastingdienst je spaargeld als onnodige liquiditeit ziet, omdat je bijvoorbeeld niet spaart voor bedrijfshuisvesting of een grote aanschaf. In dat geval zou je de vermogensrendementsheffing wel moeten betalen.

Is zakelijk sparen veilig?

Je spaargeld is gegarandeerd tot 100.000 euro per jaar. Maar dat geldt alleen voor kleine ondernemingen die een verkorte balans mogen indienen. Voor grote ondernemingen geldt dit garantiestelsel niet.

 

Voordelen van een zakelijke spaarrekening

Je spaargeld kan als buffer worden gebruikt voor je bedrijf. Zo voorkom je dat je in de problemen komt als je een grote uitgave moet doen.

Daarnaast betaal je alleen belasting over de rente die je ontvangt. Dit is gunstig als de rentestand laag is.

Een zakelijke spaarrekening is tot slot ook een manier om je persoonlijke spaargeld te scheiden van je zakelijke spaartegoed.

Nadelen van een zakelijke spaarrekening

Relatief gezien bieden zakelijke spaarrekeningen een lage rente. Boven 1 miljoen euro aan saldo is deze aanzienlijk lager.