Home Zakelijk Sparen
Vergelijk populaire zakelijke spaarrekeningen met de beste rente.

Zakelijke spaarrekeningen

0,05%

Maximale rente

Nee

Voorwaarden

Een hoge rente en geen opnamekosten of beperkingen. Te koppelen aan iedere zakelijke rekening en in enkele minuten online te openen.

0,05%

Maximale rente

Nee

Voorwaarden

Een scherpe rente voor uw zakelijke spaartegoeden. Moneyou hoort bij ABN Amro en biedt een basale online spaarrekening, zonder restricties.

0,04%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Interessante spaarrekening wanneer uw spaarsaldo vrij constant is en niet te veel fluctueert.

0,03%

Maximale rente

Ja

Voorwaarden

Relatief hoge rente bij deze flexibele spaarrekening voor ondernemers. U moet wel een zakelijk abonnement bij Knab afsluiten voor 5 euro per maand.


Zakelijk sparen: voor wie?

U kunt zakelijk sparen overwegen als u een klein bedrijf hebt. Uw spaargeld valt dan onder het depositogarantiestelsel. U moet wel een zakelijke betaalrekening indienen als tegenrekening.

De rente ligt over het algemeen onder die van spaarrekeningen voor particulieren. U kunt ook eventueel kiezen voor een depositospaarrekening. Hierbij zet u uw geld voor langere tijd vast tegen een hogere rente.

Als klein bedrijf betaalt u geen vermogensbelasting over uw spaarrekening. Dat is wat een zakelijke spaarrekening aantrekkelijk maakt. Voorkom echter dat de Belastingdienst uw spaargeld als onnodige liquiditeit ziet, omdat u bijvoorbeeld niet spaart voor bedrijfshuisvesting of een grote aanschaf. In dat geval zou u de vermogensrendementsheffing wel moeten betalen.

Is zakelijk sparen veilig?

Uw spaargeld is gegarandeerd tot 100.000 euro per jaar. Maar dat geldt alleen voor kleine ondernemingen die een verkorte balans mogen indienen. Voor grote ondernemingen geldt dit garantiestelsel niet.

 

Voordelen van een zakelijke spaarrekening

Uw spaargeld kan als buffer worden gebruikt voor uw bedrijf. Zo voorkomt u dat u in de problemen komt als u een grote uitgave moet doen.

Daarnaast betaalt u alleen belasting over de rente die u ontvangt. Dit is gunstig als de rentestand laag is.

Een zakelijke spaarrekening is tot slot ook een manier om uw persoonlijke spaargeld te scheiden van uw zakelijke spaartegoed.

Nadelen van een zakelijke spaarrekening

Relatief gezien bieden zakelijke spaarrekeningen een lage rente. Boven 1 miljoen euro aan saldo is deze aanzienlijk lager.


Klantenservice

Direct uw spaarrekening online aanvragen


Vragen?

Neem gerust contact met ons op!